Top Social

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Τάλισμαν: Οι μαγνήτες της καλοτυχίας

Τα μαγικά φυλακτά - ή τάλισμαν όπως λέγονται παραδοσιακά - αποτελούν την "υψηλή τεχνολογία" του αποκρυφισμού. Εαν σχεδιαστούν και κατασκευαστούν σωστά, μετατρέπονται σε μόνιμους μαγνήτες των κοσμικών δυνάμεων, έλκοντας διαρκώς επάνω μας τις ιδιότητες της αφθονίας, της υγείας, της δημιουργικότητας και της πνευματικής ανάπτυξης. Είναι σαν να καθιερώνουμε ένα μόνιμο δεσμό με τον ανώτερο εαυτό μας που μας καθοδηγεί, μας βοηθά και μας προστατεύει από κάθε κακοτυχία.

Τάλισμαν μπορεί να θεωρηθεί οποιοδήποτε αντικείμενο, ιερό ή βέβηλο, χαραγμένο ενδεχόμενα με κατάλληλες επιγραφές και σύμβολα, αφόρτιστο ή καθιερωμένο με ειδική τελετουργική μαγεία ή διαλογισμό. Κύρια λειτουργία του είναι να ασκεί μια αυθυποβλητική επίδρασση σε αυτόν που το φορά. Καασκευάζεται για να εξυπηρετεί κάποιο συγκεκριμένο σκοπό, δηλαδή για να φέρνει καλοτυχία σε κάποιον τομέα της ζωής ή για την επίτευξη κάποιου σαφώς καθορισμένου στόχου.

Για να εκφραστεί και να χαρακτηριστεί με ακρίβεια η δυναμική επιδίωξη, για την οποία κατασκευάζεται κάποιο τάλισμαν, χρησιμοποιούνται σύμβολα με μεγάλη ποικιλία και από κάθε δυνατή πηγή. Τα πιο κοινά είναι τα πλανητικά και τα ζωδιακά.

Παράλληλα, χρησιμοποιούνται σύμβολα και σ΄χεδια που έχουν παραχθεί από τα δεκαέξι βασικά γεωμαντικά σύμβολα, των οποίων η καταγωγή χάνεται στο μακρινό παρελθόν. Αυτά τα δεκαέξι σύμβολα, αν και αποδίδονται στα δώδεκα ζώδια και στους εφτά πλανήτες, μπορούν και να καταταχθούν σύμφωνα με τα τέσσερα στοιχεία.

Σύμφωνα με τη "Μεγάλη Κλείδα του Σολομώντα", οι πλανήτες κυβερνούν τα δώδεκα ζώδια:

"Οι μέρες και ώρες του δία είναι κατάλληλες για κοινωνική αναγνώριση, απόκτηση πλούτου και φιλικές επαφές. Για διατήρηση καλής υγείας, και γενικά για την επίτευξη κάθε επιθυμίας"
"Κατά τις μέρες και ώρες του Άρη ευνοούνται κάθε είδους πολεμικές ενέργειες, η στρατιωτική καταξίωση και η απόκτηση θάρρους για την κατατρόπωση των εχθρών. Ακόμα για τη πρόκληση καταστροφών, σφαγών, ωμότητας, και διχόνοιας, τραυματισμού και θανάτου"

"Οι μέρες και ώρες του Ηλίου είναι ευνοϊκές για ενέργειες υλικού πλουτισμού, ελπίδας, κέρδους, τύχης, μαντείας, αποκτησης της εύνοιας των ισχυρών, τη διάλυση εχθρικών συναισθημάτων και προσέλκυση φίλων"

"Οι μέρες και ώρες της Αφροδίτης είναι ευνοϊκές για τη διμουργία φιλίας, για πράξεις καλοσύνης και έρωτα, για ευχάριστες και χαρούμενες δραστηριότητες και ταξίδια."

"Οι μέρες και ώρες του Ερμή είναι ευνοϊκές για καλλιέργεια ευφράδειας και ευφυίας, για επαγγελματικές επιτυχίες, για έργα επιστήμης και μαντικής, για θαύματα, για εμφανίσεις φαντασμάτων και για απαντήσεις που αφορούν το μέλλον. επίσης για κλοπές, για συγγραφικές επιδόσεις, για απάτες και για εμπορικές συναλλαγές.

"Οι μέρες και ώρες της Σελήνης είναι καλές για διπλωματικές αποστολές, για θαλασσινά ταξίδια, για αποστολή μηνυμάτων, για τη ναυσιπλοϊα, για συμβιβασμός, για αγάπη και για την ασφαλή θαλάσσια διακίνηση των εμπορευμάτων"





Από το βιβλίο "Τάλισμαν" του Israel Regardie
Be First to Post Comment !
Δημοσίευση σχολίου

Custom Post Signature

Custom Post  Signature